Tonijn teriyaki

De tonijn is een bijzondere vis. Hij lijkt qua structuur namelijk erg op biefstuk. Ook qua smaak heeft de tonijn bijna meer met vlees dan vis. De bereidingswijze lijkt dan ook erg op die van vlees. Ik vind het bij dit gerecht erg lekker om een beetje rookhout te gebruiken. Op de foto’s is dit ook te zien. Het zilveren bakje zit vol met appelboomsnippers die je rechtstreeks op de kolen legt in het bakje. Was ook mijn eerste keer om zo met BBQhout om te gaan, maar het resultaat was eigenlijk wel prima.

Ingredienten:

Voorbereiding:

TonijnHaal de tonijn biefstukjes uit de koelkast en snij ze indien nodig (als je ze te dik vind) door. Maak de teriyaki marinade. Doe de marinade in een schaal en leg de tonijn in de marinade. Laat het een paar uur marineren.

Bereiding:

Stook je bbq op de directe manier. Op de foto is te zien dat ik alleen het middenstuk tussen de rails gebruik. Dit komt omdat ik maar voor 2 mensen aan het BBQen was. Smeer het rooster goed in. Dit voorkomt aanplakken. BBQ de tonijn 2 minuten per kant voor medium, 3 minuten per kant voor doorbakken.

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *