Zalm met mosterd en suiker

Een andere manier om zalm klaar te maken op de BBQ. Dit is echter wel de meest simpele manier als je aan een grillplankje kan komen. Ik heb de mijne bij de Albert Heijn gehaald. Je kan ze ook hier bestellen.

Speciale dank aan Noskos van BBQ-nl. Hij heeft het recept op zijn site geplaatst!

 

Zalm met mosterd en suiker

 

Ingrediënten

  • Grilplank (geweekt, dus al een paar uur in het water gelegen)
  • Stuk zalm
  • dijon mosterd
  • bruine suiker
  • zout

 

Methode: Grillen 

Voorbereiding

Die is minimaal. Smeer de zalm in met mosterd en strooi er suiker overheen. Beetje zout kan ook geen kwaad.

BBQ

Stook je BBQ flink heet op. Dus direct en met veel kolen. Leg het plankje met de zalm op het rooster en wach 15-20 minuten. Haal de zalm van de plank en klaar! Het resultaat is verbluffend lekker.

Zalm met mosterd en suiker

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *