Piri Piri Garnalen

Garnalen, altijd lekker en helemaal van de BBQ, helemaal piri piri garnalen. Met dit recept geef je ze een heerlijke extra twist. Het recept geïnspireerd op een recept uit het boek Planet Barbecue van Steven Raichlen. Nu hebben de garnalen allemaal leuke namen als kingprawns, tiger garnalen of wokgarnalen. laat je niet foppen, dit zijn vaak dezelfde garnalen met een andere naam. Kies voor redelijk grote garnalen. Als je zin hebt om te pellen kan het ook, ik heb gepelde en schone (dus zonder darmkanaal) garnalen gebruikt. Bij de jumbo heten ze wokgarnalen.

update 2016: Je kan vrij simpel zelf piri piri marinade of saus maken. In het recept: kip piri piri vindt je hoe je dat kan doen.

Ingredienten piri piri garnalen

  • Kilo wokgarnalen
  • half pakje boter
  • 3 rode pepers
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 á 2 cm gember
  • 2 citroenen
  • 8 eetlepels piri piri saus
  • zout & peper

 

Voorbereiden

Smelt het de boter (ja alles) in een pannetje. Snij ondertussen de koflooktenen in kleine stukjes, snij ook de pepers en rasp de gember. Als ondertussen de boter lichtbruin is geworden doe je de knoflook, de gember en de pepers in het pannetje. Bak/kook dit een minuut of 5. pers dan de citroenen uit en doe het sap in het pannetje. Doe nu ook de piri piri saus erin en laat de boel inkoken. Het moet flink stoperig worden. Maak hem op smaak met zout en peper.

Het sausje laat je afkoelen en verdeel je over 2 bakjes. Als dat gebeurt gebruik je 1 bakje voor de marinade en 1 voor tijdens het BBQen. Smeer de garnalen in met de saus. Laat ze minimaal een half uur liggen om te marineren.

BBQ

De garnalen gaan we grillePiri piri garnalen op de BBQn. Goed nieuws, want dit kan op vrijwel elke BBQ. Zorg dat je BBQ redelijk heet is. Smeer een beetje olie op je rooster en leg de garnalen boven het vuur. Smeer de bovenkant in met de marinade uit het 2e bakje. Een minuutje of 2/3 per kant is meer dan genoeg. Uiteraard smeer je ook de andere kant in als deze boven ligt. Eet smakelijk!

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *