Kabeljauw met pancetta, broodkruimels en kaas

Kabeljauw met pancetta. Een lekker recept wat makkelijk te maken is. En je schotelt je gasten (en jezelf natuurlijk) weer eens iets anders voor. Normaal gesproken is vis op de BBQ voor veel mensen een nono. Dit recept kan eigenlijk niet mis gaan.

Iingrediënten

  • Pancetta 100 gram (gewoon ontbijtspek kan ook)
  • Boter
  • 1 teen knoflook
  • 200/300 gram kabeljauw
  • 1 ui
  • 2 sneetjes geroosterd witbrood
  • 1 citroen
  • 70 gram parmezaanse kaas

 

Voorbereiden van de Kabeljauw

Bak de pancetta krokant in een koekenpan. Dit kan zowel op het fornuis als direct op de BBQ. Als ze klaar zijn haal je het uit de pan. Het achtergebleven vet vul je aan met een flinke klont boter. Snij de koflook fijn of pers hem met een knoflookpers en doe dit in het vet, samen met de gesnipperde ui. minuutje of 5 op medium/laag vuur moet genoeg zijn. Verkruimel ondertussen de broodjes en doe ze in de pan. Rasp de citroen en doe de rasp ook in de pan. Flink blijven roeren en mooi bruin bakken. Verkruimel ondertussen ook de pancetta en voeg die toe aan het mengsel. Als laatse de kaas er door heen, minuutje of 2 bakken en je topping is klaar.

Kabeljauw van de BBQ

Leg de kabeljauw in een ovenschaal of aluminiumschaal. Klein beetje citroensap er overheen en een heeel klein beetje peper. Zout niet, de pancetta is zout genoeg.

BBQ

Gebruik je BBQ voor indirect BBQ. Een temperatuur tussen de 180 en 220 graden is ideaal. Zet de ovenschaal op de BBQ en wacht 15 tot 20 minuten. Eet smakelijk!

 

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *