Gebakken Tilapia

Gebakken tilapia is niet alleen erg lekker het is ook nog eens makkelijk te maken. Als je een beetje je best doet krijg je een mooi bruin gebakken visje met een heerlijke smaak. Het recept komt gedeeltelijk uit het boek van Steven Raichlen. Ik had alleen geen zin om veel tijd kwijt te zijn aan de marinade. Die is dus versimpeld.

 

veel succes

Ingredienten:

  • 4 tilapia filets

Verse tilapia

 

  • 4 eetlepels knoflookpoeder
  • 2 eetlepels gemberwortelpoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 3 eetlepels suiker
  • 60 ml sojasaus (flinke scheut dus)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels peper

 

Methode: Grillen 

 

Voorbereiding:

Tilapia in de marinadeRoer alle ingedrienten (op de filets na) door elkaar. Dit papje smeer je over de filets en laat dit een uurtje trekken.

 

 

 

 

BBQ

We gaan direct BBQ. Bijzonder hierbij is dat we gebruik maken van een groentebakpan. Dit is een platte pan met gaatjes en kost een eurootje of 3. Altijd handig!

Stook de BBQ op de directe wijze. Zet het pannetje op het rooster en gooi er een beetje olie op. Even wachten en de vis kan erop. Houdt aan ongeveer 3/4 minuten per kant en je vis is gebakken. mmmm.

 

 

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *