Garnalen New Orleansstyle

Dit is één van de meest ingredientvolle recepten. Niet normaal wat er allemaal in moet. Het resultaat is het zeker waard! De garnalen komen uiteindelijk in een soort soepsaus te drijven en krijgen een heerlijke pittige smaak.

Ingredienten

Let op komt de lijst:

  • 1 KG grote garnalen (ik gebruik gamba’s)
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 2 theelepels thijm
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 12 eetlepels boter
  • 3 teentjes uitgeperste knoflook
  • 175 ml vloeibare vis of schelpdierenbouillon
  • 175 ml volle room
  • half flesje bier
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 2 eetelepels stroop
  • 2 eetelepels tabasco
  • (ben je er nog?)
  • 1 schijf citroen met schil
  • beetje citroensap
  • 3 theelepels paprikapoeder

Methode: Grillen 

Voorbereiding

Verwijder de darmpjes uit de garnalen. Die zijn echt te smerig. Het is even prutsen, maar ik vind het altijd de moeite waard. Gewoon met een mesje de rug opensnijden en dan met het mesje of een vork het zwarte draadje eruit trekken. Doe de garnalen in een schaal. We gaan nu de garnalen een smaakje geven. Doe de cayennepeper, tijm, oregano, rozemarijnen knoflookpoeder in eenschaaltje. beetje zout en peper toevoegen en het mengsel kan op drie theelepels na over de garnalen.Beetje olie over de garnalen, beetje husselen en de garnalen kunnen inde koelkast. Uurtje laten intrekken.

Dan de saus. begin hiermee vlak voordat je de garnalen gaat BBQen. Smelt de boter in een pannetje. Knoflook erbij en fruit de knoflook 2 minuten. Daarna de bouillon, room, bier, worcestersaus, stroop, tabasco, citroenschijf, citroensap, paprikapoeder, beetje zout en peper en de drie theelepels mengsel dat je over had. kwartiertje laten sudderen, schijfje eruit en klaar. Als het goed is de saus nu lobbig (geweldig woord trouwens).

BBQ

Na het gedoe met saus is het BBQen nog maar een klein onderdeel geworden, maar wel een belangrijk onderdeel. Ik heb de garnalen aan een spiesje geregen (dubbelzijdig uiteraard) zodat ze makkelijk te keren zijn. 3 hooguit 4 minuten op direct vuur is voldoende. De garnalen van de spies en plons in de lobbige saus.

Garnalen op BBQ gezamelijk met de courgetterolletjes

Klaar!

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *