Forel

De forel is een mooi visje die niet te groot en niet te klein is. Meestal ook nog een goed verkrijgbaar, helemaal als je wat mensen kent die in de vis werken.Hieronder het basisrecept. Het is vrij simpel om deze aan te vullen met je eigen kruiden.

Ingrediënten:

  • 5 forelletjes. Het liefst helemaal schoongemaakt
  • zout
  • peper
  • 1 ui
  • (olijf)olie
  • citroenschijfjes

Methode: Grillen 

Voorbereiding

Steek de BBQ aan voor indirect BBQen. Na het aansteken was je de forellen in water en snij je de vinnen van de visjes. Snij gelijk wat sneetjes in de forelletjes. Doe in de visjes de uien en de citroenschijfjes. Strooi er ook flink wat zout en een beetje peper in. De visjes leg je nu een schaal of op een groot bord.

Forel Sneetjes in de forel Forel klaar op te worden gegrild

Verdeel nu rijkelijk de olie over de visjes en strooi ook nog wat zout over de forellen.

BBQ

Ik heb gebruik gemaakt van een visklem om de visjes te grillen. Vergeet niet om deze eerst in te smeren met boter of olie. Voor vis gebruik ik meestal boter. Afhankelijk van de hitte van de BBQ zo’n 5-10 minuten per kant grillen. Als de staarten zwart beginnen te worden zijn de visjes gaar. Mij temperatuur was 160 graden en 8 minuten per kant.

 

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *