Bacon BBQ garnalen

Een leuk garnalen recept geïnspireerd vanuit het Big Bob Gibson’s BBQ Boek van Chris Lilly. Mijn versie vond ik te zout, dus wees wat zuiniger met Tod’s dirt.

Ingrediënten

  • Grote garnalen 500 gram
  • Tod’s dirt (kan je hier kopen)
  • Gedroogde basilicum
  • Oude kaas
  • Bacon
  • BBQsaus
  • Balsamico
  • Appelsap
  • suiker

Voorbereiden

Doe 1 deel tod’s dirt en 1 deel basilicum in een bakje. Rasp wat oude kaas en doe dit in hetzelfde bakje. Ik heb alleen Tod’s dirt gebruikt en dat werd echt te zout. Daarom dus de basilicum. Je mag uiteraard ook een ander kruid gebruiken.

Leg een plakje bacon neer en leg daar een garnaal op. Schep wat van je brouwsel op de garnaal en rol hem in de bacon. Sateprikkertje erin en klaar.garnalen met todd's dirt

BBQ de garnalen

Zet je BBQ op voor indirect BBQen. Leg de garnalen op de BBQ en BBQ ze indirect voor een minuut of 15. Ze moeten net niet gaar zijn. Ondertussen maak je de saus. Leng de BBQsaus aan met een scheutje balsamico, een schepje suiker en een flinke scheut appelsap.

Doop de garnalen nu in de BBQsaus en laat ze nog 3 minuten op je BBQ liggen. Eet smakelijk

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *