Verse worst op de BBQ naar recept van Don Caruso

Zo’n hele verse worst die je zelf nog in kleine stukjes moet verdelen door te draaien. Heerlijk! Misschien komt het door het Tom & Jerry waar ze regelmatig vochten om zo’n lange worst.

worstjeBij de slager hadden ze in ieder geval een zelfgemaakte verse worst liggen. En toevallig kwam ook net de nieuwste Fire&Food door de deur. In de voorjaarseditie 2016 staat een geweldig recept van Don Caruso. BBQ worstjes met room. Een mooie gelegenheid om te kijken of we dit met een verse worst kunnen maken. Ik zal het antwoord vast verklappen: ja dat kan en het is nog lekker ook!

In het eerste nummer van Fire&Food 2016 staat een interessant recept met als hoofdingrediënt worst. Het recept is afkomstig van Don Caruso. Een bekende BBQer uit Duitsland. Zijn recept is met chorizo worstjes en ui, ik heb dus verse worst en lente-ui gebruikt.

IMG_20160410_182219099

  • Verse worst
  • 4 Hot dog broodjes
  • 1 Chilipeper of chilipoeder
  • 150g yoghurt
  • 150g crème fraîche
  • scheutje room
  • geraspte kaas
  • 1 lente-ui

Verse worst op de BBQ

IMG_20160410_165727383_HDR

Zoals je op de foto kan zien heb ik al een kleinere worst gedraaid uit de hele worst. Even vergeten om er nog een foto van te schieten. De verse worst is eigenlijk een grote rol die je verdeeld in kleinere worstjes door te draaien. Het resultaat is een streng van worstjes die je kan afknippen/snijden of in zijn geheel kan BBQen. Ik heb de worst in zijn geheel op de BBQ bereid.

BBQen van de verse worst

IMG_20160410_174710012

De verse worst heb ik indirect geBBQed en er zo voor gezorgd dat hij bijna gaar was. Dit duurt, uiteraard afhankelijk van de hitte van je BBQ, een minuut of 30/40. Als je hele dikke worstjes hebt duurt het uiteraard wat langer. Aan het einde heb ik zo ook nog even direct gegrild.

Ondertussen snij de chilipeper aan stukjes en knip of snij de bosui. Maak ook alvast het sausje door de yoghurt, de crème fraîche en de room door elkaar te mengen. Even aanvullen met wat zout en peper voor de smaak.

Als je worstjes bijna klaar zijn haal je ze van de BBQ en doe je ze in de broodjes. Strooi er flink wat chilipeper overheen. Dan de gerapste kaas en plaats de broodjes indirect terug op de BBQ.

IMG_20160410_180901463_HDR

Als de kaas gesmolten is haal je de broodjes van de BBQ. Smeer er royaal saus overheen en daarna de lente-uitjes. Mooi hapje! eet smakelijk.

 

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *