Speklap spiesjes

De speklap is een klassieker op de BBQ. Jammer is dat hij vaak verbrand of te zacht is. Ik ben er niet echt fan van, maar door hem te combineren met BramBBQ klassieker, de super spiezen, krijg je een heerlijk resultaat!

Ingrediënten

Voorbereiding

Maak de soja honing Speklap spiesjesmarinade. Snij de speklapjes nu in vierkantjes en leg ze in de marinade. Laat dit 1 tot maximaal 4 uur in de koelkast staan. Wel afdekken, anders stikt je koelkast een uur in de wind.

Snij de ananas is stukjes, snij ook de ui in flinke stukken en doe ze om en om met de stukken speklap op een spies. Druppel nog wat marinade op de uien en de ananas.

 

BBQ

Dit gerecht kan jSpiesjes op de BBQe zowel grillen (direct) als indirect (zie foto) maken. Ik heb beide methodes gecombineerd en was erg tevreden met het resultaat. Ik heb de spiezen eerst een half uur indirect op de BBQ gelegd. Dat is dus boven de lekbak en niet boven de kolen. Na dit halve uur heb ik ze aan alle beide de zijdes nog een minuut gegrilled. Het resultaat? knapperige spekjes op een spiesje!

 

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *