Snelle MOINK ballen

Als ik een feestje geef is vaak de eerste vraag: je hebt toch wel MOINK ballen? Nu ben ik het draaien van ballen een beetje zat en het kost ook nog eens veel tijd. Dus hierbij de goedkope, snelle versie. En toch lekker! Eigenlijk is het geen MOINK (moo van de koe) meer omdat het varkensvleesballen zijn, maar hé, ze zijn lekker.

Ingrediënten voor 40 ballen

  • Kant en klare MOINK2 pakken kant en klaar ballen (bv van de Lidl)
  • 4 pakken gerookt ontbijtspek
  • BBQ rub / kruidenmix
  • Prikkers
  • honing
  • BBQ saus

 

Voorbereiding

Strooi flink wat kruiden over de kant en klaar ballen. Daarna rol je het spekkie om de bal en zet je hem vast met een prikker.

 

BBQ

We gaan indirect BBMOINKQen. Zet de ballen op de Q, niet boven de kolen. Daar laat je ze een uurtje staan. Ondertussen maak je in een kom de BBQsaus. 1 deel honing en 2 delen BBQ saus. Eventueel voeg je er nog wat kruiden aan toe (bv chilipoeder) voor de smaak. Haal de ballen van de BBQ en doop ze in de BBQ saus. Daarna nog even 15 minuten terug op de BBQ. Eet smakelijk!

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *