Southwest pulled pork

Een variant op de basis pulled pork. Deze keer heb ik de pulled pork gemaakt op een WSM.

Ingrediënten

  • 2/3 kilo procureur. Als je een beetje slager hebt kan je het vers bij hem bestellen.
  • Southwest rub
  • Southwest wash (zie hieronder)
  • broodjes
  • coleslaw
  • Texas style BBQ saus 

Voorbereiding

procureur met southwest rubMaak als eerste de rub klaar. Maak daarna de procureur schoon door de echt grote stukken vet eraf te snijden. Zorg ervoor dat er nog wel flink wat vet aan blijft zitten. Smeer dan de rub goed dik over de procureur. Wees niet bang om er teveel op te smeren.

 

 

BBQ

Steek de WSM aan volgens K.I.S.S. op een WSM. Laat de BBQ even op temperatuur komen en leg dan de procureur op het rooster. Wacht een uurtje of 6, kijk of je vuurtje nog mooi brand en vul zonodig wat kolen bij. Vul in ieder geval de waterpan bij. wacht nog 6 uur en herhaal het bijvullen van de kolen en de waterpan. We gaan de procureur nu ook besmeren met een wash.

De wash:

  • 500 ml bier
  • 125 ml olie (zonnebloem/olijf oid)
  • 2 eetlepels southwest rub

Deze wash smeer je elk uur flink over je procureur. Doe nu ook een thermometer in het vlees en haal het eraf als het 88 graden kerntemperatuur is. Doe het vlees in een flinke jas van aluminiumfolie en laat hem daar een uurtje in liggen. Dan trek je het vlees met 2 vorken uit elkaar. Serveer het vlees samen met de coleslaw op een broodje en laat mensen zelf er de saus overheen gieten.

kernthermometer

Pulled pork

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *