Bierworst

Blijft toch altijd lastig een goed worstje van de BBQ te toveren. Als je genoeg hebt van de mexicaanse worst is dit een aanrader. Net als de banaan met rolo is dit recept van Frank. Frank bedankt!

Dit is een ideaal recept als je een flinke BBQ hebt. Je kan dit namelijk erg makkelijk ruim van te voren maken.

Ingrediënten

  • Worsten (bv saucijzen oid)
  • bier
  • je favoriete kruiden
  • uien
  • aluminium bak of een dutch oven

 Voorbereiding

BierworstSnij de uien en doe ze in de aluminiumbak. Strooi en flink wat kruiden bij, bv grillkruiden, currykruiden of knoflook. Een mix mag natuurlijk ook. Haal ook alvast de doppen van de flessen bier.

 

 

 

BBQ

Grill de worstjes kort aan op de directe manier. Het gaat erom dat ze een kleurtje krijgen. Als ze rondom een beetje bruin zijn leg je ze in de aluminiumbak en daaroverheen doe je het bier tot het randje. Deze bak zet je boven de kolen (wel op het rooster) en laat je een uurtje koken. 2/3 uur mag ook. Echt..iedereen lust ineens worst!

MOINK en bierworst

Bier

Bierworst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *