Beenham

Als je een keer geen zin hebt om eerst uitgebreid in de keuken te staan biedt de beenham de uitkomst. Dit is een heerlijk stukje vlees en erg makkelijk te bereiden. Je hebt hiervoor wel een afsluitbare BBQ nodig waarop je indirect kan BBQen. Ik ga bij dit recept uit van een beenham zoals die bijna overal verkocht word. Lees de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zodra hier teksten op staan als: doe de beenham in de oven of braadpan, zit je goed. Als je een beenham hebt die nog gepekeld moet worden vraag je slager dan hoe je dit het beste kan doen.

Ingredienten

– Een beenham

Voorbereiding

Haal de beenham uit de verpakking.

BBQ

Steek je BBQ aan voor indirect BBQen. Probeer de temperatuur tussen de 150 en 200 celcius te krijgen. Leg de beenham op het rooster en zorg ervoor dat de beenham niet boven de kolen ligt, maar boven de druibak. Na een uurtje is je beenham klaar.

Foto’s volgen.

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *