Cannelloni

Dit recept komt uit het boek BBQ tapas van Kurt Dekoninck. Het is één van de erg leuke recepten uit dit boekje.

Ingrediënten

  • 2 Kalfsschnitzels
  • verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • Stuk oude brokkel kaas (100/150 gram)

Voorbereiding

Cannelloni zCannelloni met kaasijn rolletjes, dus snij het vlees zo dat je het kan oprollen

Als je ze het vlees hebt gesneden doe je er het zout, de peper, de fijngeperste knoflook en de fijngesneden basilicum erop. Laat dit in de koelkast een uur of 2/3 intrekken. Snij dan de kaas in lange stukjes die in de cannelloni passen als je ze oprolt. Het is handig om wat langere dunne ipv kortere dikke stukken te gebruiken. Rol de kaas in het vlees. aan de uiteinden van het rolletje vouw je wat aluminiumfolie om te voorkomen dat de kaas eruit loopt.

BBQ

Omdat we Kalfsvlees op de BBQwillCannellonien dat het vlees mooi gaar is (dus niet te!) en Cannelloni'sde kaas toch gesCannellonimolten is het zaak dat je BBQ niet te heet is. Grill de stukjes dan ook in een minuut of 2/3 per kant gaar op direct (matig) vuur. En probeer ze er wat beter eruit te laten zien dan mijn poging:

 

De 2e poging is al weer beter verlopen:

 

 

 

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *