Kalfsmuis grillen op de BBQ

De wat grotere stukken rund of kalfsvlees. Ik ben er gek op. Waar ik erg blij van wordt is een stukje kalfsmuis. Helemaal handig omdat ook de overige eters dit lusten. Het echt rode vlees wordt niet gewaardeerd, maar een stukje kalf is wel goed. Daarnaast is een kalfsmuis meestal ook mooi qua gewicht en omvang. niet gelijk een mega stuk vlees, maar ook geen lullige lapje.

Een kalfsmuis maak je niet echt anders klaar dan bijvoorbeeld longhaas, bavette, picanha of diamanthaas. Zoals ik al eerder schreef heeft de reverse sear mijn voorkeur. Zo hou je goed controle over het vlees en zorg je ervoor dat hij mooi gaart. Met de reverse sear gaar je het vlees eerst indirect, om het daarna direct af te grillen.

Kalfsmuis op de BBQ

Zoals altijd met goed vlees moet je weinig aan de kalfsmuis toevoegen. Deze keer heb ik er wat chipotle kruiden overheen gestrooid, samen met wat zout en peper. Niet te ingewikkeld maken, het vlees is lekker van zichzelf.

IMG_20160403_174700075

De kalfsmuis heb ik eerst een minuut of 10 indirect op de BBQ geplaatst. Bij een picanha is dit vaak veel langer, maar zoals eerder beschreven is de kalfsmuis meestal een stuk kleiner. Dit zorgt er voor dat je niet heel lang indirect hoeft te BBQen. Als je toch indirect bezig bent voor de kalfsmuis kan je ondertussen wat anders, bijvoorbeeld garnalen, maken op het directe gedeelte. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen thermometer meer gebruik, doe je dit wel stel hem dan af op zo’n 43C en je zit goed.

IMG_20160403_180042657

Grillen van de kalfsmuis

Dan grillen tot een graad of 54C als je met rood vlees eters bent en tot de 59C als je er mensen bij hebt die niet van rood vlees houden. Als je hem eraf haalt direct in de folie. Even wachten en dan kan je hem aansnijden. Maak er een lekker sausje bij en je hebt een heerlijk stukje vlees. Ook voor mensen die dus niet van echt rood vlees houden.

IMG_20160403_181401785

 

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

2 Comments

  • BramBBQ
   12 april 2016
   Reply

   Goed idee. Kom ik proeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *