Guinness stoofpotje

Het lastigste ingrediënt in dit recept is de HP Guinness sauce. Als je hem ergens ziet staan, twijfel niet en kopen die hap!

Ingrediënten

  • 500 gram magere riblappen of sucade
  • Doosje champignons
  • flinke ui
  • HP Guinness sauce
  • fles bier (liefst Guinness, ja dat zit in een blik)
  • teentje knoflook
  • handje aardappels (in kleine stukjes)
  • Blikje tomatenpuree (klein)
  • blaadje laurier
  • peper en zout
  • Aluminium bakje of een Dutch oven

Voorbereiding

Bak de uien, deGebakken uien champignons en de knoflook in een pan op het fornuis, of in een skillet op de BBQ. Snij ook vast de aardappels in stukjes. Als ze lekker gebakken zijn doe je ze in de aluminium bak Dutch oven.

Ik vind uien het lekkerst als ze wat doorbakken zijn. Eigenlijk horen ze glazig, de keuze is aan jou.

 

BBQ

Maak je BBQ aan direct te Grillen rundvleesBBQen. Grill eerst het stuk rundvlees recht boven de kolen. Anderhalve minuut per kant is voldoende. Haal het rundvlees weer van de BBQ en snij het in kleine stukken.

Voeg de stukken rundvlees toe aan de uien en de champignons.

Daar gaat eerst wat olie of boter bij en daarna de HP Guinness sauce toevoegen.

Rundvlees

Dit zet je op de BBQ en voeg dan een half flesje bier toe. Dit laat je een uurtje pruttelen.

Voeg na het uurtje pruttelen de aardappels, de kruiden en het blikje tomatenpuree toe. Giet de rest van het bier erbij en de deksel mag weer dicht.

Laat deze creatie weer een uurtje pruttelen en je Guinness stoofpot is klaar!

 

 

 

StoofpotGuinness stoofpot

 

 

 

 

 

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

één reactie

  1. Thea
    15 augustus 2017
    Reply

    Welke temperatuur heb je aangehouden voor dit stoofpotje?
    Ik heb sinds kort een hoe je en moet nog veel leren dus.
    Ziet er heerlijk uit overigens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *