Blue Cheese burger van de BBQ

Twee weken geleden kreeg ik een e-mailtje met de vraag of ik een BBQ pakket wil testen. Prima, met als resultaat dat er woensdag 15 juli een stevig kratje werd afgeleverd met allerlei spullen om een cheeseburger te maken. Het pakketje was afkomstig van Castello. Castello is blauwader kaas, pittige kaas dat ik met name ken van de kaasplank. Deze keer dus een blue cheese burger.

Doel van Castello is om de blue cheese burger te promoten. Nu ben ik niet de moeilijkste en daarnaast een echte kaaskop, dus ik doe lekker mee. Het pakket bevatte naast een aantal plakjes Castello blauwe kaas nog een keur aan producten om een gave burger te bouwen. Zo zaten er onder andere tomaten, hamburgers (duh), pancetta, pepers, chutny, sla en Blazing luke saus van Remia in de krat. Genoeg voor een blue cheese bruger.
Kratje Castello voor de blue cheese burgerMaar het gaat dus om de plakjes Castello. Ik heb voor nu de reguliere basic burger gemaakt. Eerst de pancetta even gebakken en daarna de broodjes nog een tikkie gegeven op de BBQ.

Pancetta op de BBQ  voor de blue cheese burger Het kleine pannetje van Outdoorchef is daar erg handig voor. Als het niet handig is om iets te grillen, zoals spek, is dit een mooie oplossing. Het pannetje is van gietijzer en je moet hem dus wel netjes behandelen. Daarna is het eigenlijk erg simpel. De broodjes geef je, zoals beschreven, een tikkie op de BBQ zodat ze lekker knapperig zijn. Daarna gril je de hamburgers zoals je gewend bent en in plaats van een plakje cheddar leg je er nu een plakje blauwe kaas op.

Blue cheese burger

Uiteindelijk top je hem af met de ingredienten die je zelf lekker vindt, zoals tomaat, ui, peper en natuurlijk de pancetta. Persoonlijk vindt ik dit een erg lekker gerecht, maar je moet wel van blauwe kaas houden. De kaas proef je flink, maar niet vervelend overheersend. De dames die geen blauwe kaas op de burgers bliefde waren vooral te spreken over de Blazing Luke saus. En ik moet toegeven, hij is ook erg lekker. Pittige coctailsaus.

Conclusie is dat ik een dergelijke burger zeker vaker ga maken. Niet elke keer als ik burgers maak, maar het is een leuke en erg lekkere aanvulling.Blue Cheese Burger

 

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *