Recept: Aquavit parelhoen

Ik heb dit gerecht gemaakt met parelhoen. Is zeker goed te doen met kip. Vooral de saus is een aanrader. Het recept is gebaseerd op het boekje Beer can chicken van Steven Raichlen. Aquavit Parelhoen.

Ingrediënten Aquavit parelhoen

  • 1 blik bier
  • wodka / Aquavit
  • 2 eetlepels gedroogde dille
  • 1 eetelepel zout
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel mosterd poeder (geel blikje colman)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel peper
  • 1 parelhoen
  • Mosterd dille sausAquavit rub

Voorbereiding

Maak eerst de mosterd dille saus. Dan gaan we de rub maken. Doe de dille, het zout, de suiker, de mosterdpoeder, de knoflookpoeder en de peper in een schaaltje en mix door elkaar.

Dan de parelhoen. Als er nog een zakje met organen in zit haal deze er dan uit. Verder even afspoelen onder de koude kraan en droogdeppen. Sprenkel flink wat wodka over de parelhoen en wrijf hem daarna in met de rub. Maak het blikje bier open, drink er een paar slokken uit en doe er wat wodka + wat overgebleven rub in. Zet de parelhoen op het blikje en zorg dat hij stabiel staat door de pootje te vouwen.Parelhoen BBQ

BBQ

We gaan indirect BBQen. Zorg voor kolen aan de zijkant van de BBQ en leg hier een druipbak tussen. Doe wat vocht in de druibak (bier, wodka, enzz) en zet de parelhoen in de druipbak.Parelhoen BBQ

 

Een parelhoen is iets eerder klaar dan een kip. Dus na een uurtje moet hij wel klaar zijn. Eet smakelijk

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *