Kippenvleugels met korst

een leuke variatie op een standaard kippenvleugel. Maar pas op. De eerste keer is het bij mij mislukt.

Ingrediënten

  • 1 kilo kippenvleugels
  • 4 eieren
  • halve liter melk
  • 400 ml meel
  • 400 ml bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels chilipeper poeder (of meer)

Voorbereiding

Doe alles bij elkaar behalve de vleugels, de melk en de eieren. Verdeel dit poeder over twee komen en maak daarna de drap door de melk en de eieren in een derde kom doen. Roer dit flink door.

Wings

Je haalt de vleugels eerst door de eerste schaal poeder. Dan door de drap en dan door de tweede schaal met poeder. Leg ze weg op een bord. Enthousiast als ik ben heb ik na het dippen nog wat extra poeder op de vleugels gegooid, en dat is geen aanrader! niet erg dus als het er niet zo dik op zit. Als je alle vleugels hebt gedipt leg je ze ongeveer 2 uur in de koelkast.

Chicken wings

 

BBQ

Ja BBQen. Nu kan ik wel heel stoer doen en zeggen dat ze heerlijk waren, maar dat klopt niet. Maar we beginnen bij het begin. Rook de vleugels een uurtje in de WSM. Je kan dit ook indirect op een ketel doen. De vleugels zijn nu gaar. Maar voor echt lekkere kip is het belangrijk om ze nog even na te grillen.

Kippenvleugels

Hier kan je al zien dat ik veel te veel bloem en meel op de vleugels heb gegooid. Niet doen dus. Maar dat was niet het enige wat ik verkeerd heb gedaan. Ik wilde de kippenvleugels uiteraard ook even grillen en dacht dat dit wel op de WSM kon. Dus het deksel van de WSM, het middendeel eraf en de het rooster op de onderste ring. Nou, heet werden de vleugels. Het rooster lag veel te dicht op de kolen en de vleugels verbranden waar ik bij stond. Dit was het resultaat:

Zwarte kip

helaas…

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *