Kippensoep of kippesoep? in ieder geval een basisrecept voor een soeppie uit de dutch oven. Je kunt hier zlef nog van alles aan toevoegen
Ingrediënten
- Soepkip of 3 kipfilet
- 2 liter water
- 6 wortels
- 1 ui
- Zout en peper
- 2 laurierbladeren
- 40 gram vermicelli
Voorbereiden
Doe het water in de dutch oven. Doe de kip in de dutch oven samen met een flinke snuif zout.
Bereiding
Zet de dutch oven op de BBQ of in het kampvuur. Probeer hem niet al te warm te laten worden anders verdampt al je water (spreekt hij uit ervaring). Ondertussen snij je de ui en de wortels in grote stukken. Kneus de laurierbladen en zet wat zout en peper klaar. Dit kan ook direct vanuit de molen. Als het water kookt haal je het schuim van het water en doe je de ui, de wortels, de laurierblaadjes en het zout en peper in de dutch oven. Dit laat je een uurtje of twee pruttelen met de deksel half op de pan. Check halverwege of er nog genoeg vocht in de pan zit en vul eventueel bij.
Na deze 2 uur haal je de kip uit de pan. Zeef daarna het vocht en zorg dat het weer in de DO zit. De kip snij je in kleine stukjes en doe je weer terug in de dutch oven. De boel mag weer gaan koken en als het kookt kan de vermicelli erbij. Kook de boel nog een minuut of 10 en je kippesoep is klaar.
SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE