Coca cola chicken

Kip op bierblik kennen we natuurlijk al. Er is ook een recept van kip op colablik. Ik heb liever een bierblikkip, maar dat is persoonlijk. Coca cola kip is wel lekker btw.

Ingrediënten voor coca cola kip

  • 1 flinke kip (koop een minimaal een maiskip)
  • 1 blikje coca cola
  • 1 eetlepel chili poeder
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 theelepel peper
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel cayenne peper
  • cola BBQ saus
  • BBQ hout

 

Voorbereiden

Maak de rub door de chilipoeder, het zout, de bruine suiker, de peper, het knoflookpoeder en de cayenne peper in een schaaltje te doen en door elkaar te roeren. Inderdaad dat is best weinig, maar het schijnt zo te horen. De volgende keer maak ik in ieder geval een dubbele portie.

 

BBQen

Coca cola chickenSteek je kolen aan in de kolenstarter. W
e gaan indirect BBQen, dus plaats alvast een aluminium schaal in je BBQ en doe hier wat cola in. Niet teveel, want we gaan het rooster niet gebruiken. Je kip staat dus direct in de schaal.

Maak dan de kip klaar. Als er nog een zakje organen in de kip zit haal je die eruit en spoel de kip af onder de kraan. Dan droogdeppen, insmeren met wat olie en dan de rub erop.

Zorg ervoor dat je een flink gat hebt aan de bovenkant van je colablikje. Met een mesje snij je er zo een stukje uit, maar pas op want het kan scherp zijn. Als je nog wat rub overhebt (kan ik me niet voorstellen, maar  goed) doe je die ook in de cola.

Zet de kip op het blikje en zorg ervoor dat hij mooi blijft staan door de achterpootjes zo te vouwen dat je een driepoot krijgt.

Eerst de kolen in de BBQen, dan de kip direct in het schaaltje zetten, of je moet een erg kleine kip hebben gekocht (gieraard) dan kun je het rooster gebruiken.

Kip een uurtje tot anderhalf uur op de BBQ lekker gaar roken. Eet smakelijk.bierblikkip

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *