Kip op blik

Dit is één van de meest gebruikte en één van de lekkerste ingredienten. Als je zoekt op internet kom je een hoop van deze recepten tegen. Vaak wordt de kip dan ingewreven met een (droge) kruidenmix. Dit is zeer smakelijk, maar ik geef toch de voorkeur aan het gebruik van een marinade. Voordeel is dat je de kip bevroren in de marinade kan leggen en dat deze er dan goed intrekt.De voorberedingen voor de bierkip

Ingredienten:

Let Op: Dit recept is alleen geschikt voor gesloten BBQ’s

Voorbereiding:Doe de kip op het blik

Maak de marinade. Verwijder de losse flubbers uit de kip. Leg de kip een nachtje in de marinade. Doe het bierblik in de kip. Leg een de ochtend voordat je gaat BBQen flink wat BBQhout in een emmer met hierin een aantal flesjes bier, eventueel aangevuld met water.

BBQ bereiding:

Die staat. BBQ kan beginnen!We gaan indirect BBQen. Maak de BBQ dus klaar met de kolen aan de zijkant. Gebruik niet teveel kolen. Plaats het natte hout tussen of op de kolen. Gebruik wel lekker veel hout. Zet de kip+blik in het midden van de BBQ. Doe de deskel op de BBQ. Afhankelijk van het aantal kolen en de grote van de kip is deze klaar na ongeveer een uur, anderhalf uur.

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *