gekruide kipfilet

Dit is echt het meest simpele recept dat er is. Gekruide kipfilet. Mijn ervaring is dat echt iedereen dit lekker vind. Er wordt bijna altijd naar gevraagd. Ik gebruik dit ook altijd als een soort back-up. Komen er meer mensen dan je verwacht op je BBQ, of hebben ze meer honger dan verwacht dan tover ik de gekruide kip tevoorschijn. Het recept is echt te simpel voor woorden, maar deze mag niet ontbreken in de lijst.

Boodschappenlijst:

  • Kipfilet
  • Kipkruiden
  • Olijfolie

Voorbereiding:

Ik maak voor dit recept vaak gebruik van goedkope pakken kipfilet. De meeste smaak komt toch van de kruiden en de kipfilet hoeft niet van een erg goede kwaliteit te zijn. Gebruik je wel goede kwaliteit kipfilet dan zal je merken dat je minder hoeft weg te gooien.

Snij het haasje (de kleine flubber) van de kipfilet. Persoonlijk vind ik de spietjes niet zo lekker en snij die ongein er ook altijd af. Deel de kipfilet in 2 stukken, of als ze erg klein laat ze heel. Doe de stukken kipfilet in een schaal of kom en wrijf ze in met olijfolie. Hierna doe je er de kipkruiden op en wrijf de kruiden een beetje in. Dat was het!

Ik laat de kipfilets altijd een poosje in de koelkast staan voordat ik ze BBQ.

BBQ:

Grill de stukken kip zo’n 10 a 15 minuten per kant op direct halfhoog vuur.

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *