Recept: Eend van de BBQ

Tja, het staat onder het kopje kip. Maar het is zijn neefje, de eend. Dit recept gaat uit van een tamme eend van zo’n 2 kilo.

Ingrediënten

  • Een tamme eend
  • 4 tenen knoflook
  • 2 sinaasappels
  • 2 eetlepels honing
  • Flesje rode port
  • half pakje boter
  • 5 kruidnagels
  • peper en zout
  • optioneel: curry laksaus

Voorbereiden van de eend

Maak een aantal sneetjes in de eend. Met name bij de poten. Hierdoor kan het vet smelten en er deels uit druipen. Pers 1 sinaasappel uit en snij 1 sinaasappel doormidden. Druk in de halve sinaasappels de kruidnagels. Snij de teentjes knoflook in plakjes en druk deze ook in de sinaasappels. Nu druk je 2 halve sinaasappels erin. Doe er ook flink wat boter bij..

Eend van de BBQ

Je hebt nu een gevulde en ingesneden eend en een schaaltje sinaasappelsap. Doe een scheut port bij de sinaasappelsap samen met de honing. Even roeren en smeer/gooi de helft over het beestje. De andere helft bewaar je.

BBQen

Steek je BBQ aan om indirect te BBQen. Hij moet niet al te heet zijn. Als je een thermometer hebt probeer dan op een graad of 180/200 te blijven. Tijdens het BBQen smeer je je sinaasappelmarinade over de eend. Een uurtje of 2 op de BBQ moet genoeg zijn.

Ik een ovenschaal met verhoogt rekje gemaakt. Houdt er er rekening mee dat er behoorlijk wat vet af komt. Dat betekent dat je die ovenschaal moet bedekken met alufolie of met veel vocht. Geloof me..je krijgt hem anders niet schoon!

Ik had van mijn zwager nog een bakje zelfgemaakt curry laksaus gehad. Deze hebben we 10 minuten voor het einde erop gesmeerd. Was heerlijk!

Eendje lakken

 

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *