beercan chicken

Kip op een blik bier is een heerlijk recept. En het leuke is dat je er je gasten makkelijk me imponeert. Er staat al een recept op de site, die vergt wat meer voorbereiding, maar deze is wat sneller en toch erg lekker.

Ingrediënteningrediënten beercan chicken

  • Een flinke hele kip
  • Boter
  • Blikje bier
  • Een rub / kruidenmix

Voorbereiden

BCC in de rubAls je geen standaard rub gebruikt maak dan eerst je rub. Ik heb Swamp Venom van de firma Dizzy Pig gebruikt. Deze kun je kopen bij het BBQ paleis. Je kan ook gewoon een kruidenmix van de poelier, verstegen oid gebruiken. Smaakt vaak prima, en als je het vaker maakt ga je wel zelf wel een lekkere mix ontdekken.

Omdat ik zelf van een sappig kippie hou rek ik het vel van de kip op om er wat boter onder te plaatsen. Smeer het beestje flink in met de rub en je bent klaar voor de start.

 

BBQ

De kip gaan we indbeercan chickenirect BBQen. Doe niet te moeilijk met rekjes, maar doe je kolen gewoon aan 1 kant. Ik gebruik meestal een halve / 3 kwart starter vol met kolen. Vergeet niet om een lekbak onder je kip te zetten met hierin (we blijven in het thema) bier.

Ik ben begonnen met de kip op het rooster te zetten. Dit past meestal prima in mijn Weber van 57 cm, maar dit was een wat grotere kip. Dus halverwege de kip met zijn voetjes in de lekbak gezet. Ziet er wat vreemd uit, maar maakt voor de smaak niks uit.Beercan chicken

Mijn BBQ was tijdens de sessie zo’n 200 graden. Dat is eigenlijk te warm, maar als je kip een beetje blijft draaien gata het prima. Halverwege de sessie daalde de temp naar een graad of 170/180. In totaal heeft ze er een ruim uur op gestaan.

 

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *