Fruit van de BBQ: Ananas met Wodka en Licor 43

De afsluiter van je BBQ: het toetje. Best lastig om iets leuks te maken, gelukkig is het best makkelijk om fruit van de BBQ te halen. Uiteraard zijn de bananen met rolo altijd goed, en als je iets meer tijd hebt de stroopwafel s’mores of de gevulde perziken. En daar heb ik een nieuwe favoriet aan toe te voegen. Ananas met wodka en licor 43. Dit recept heb ik uit het blad Barbecue Magazine (2014) van Henry Harzevoort.

Fruit van de BBQ

 

Zoals je ziet op de foto ziet er het er best leuk uit. De schil heeft echter geen andere functie dan een bakje, maar voor het effect is het grappig. Het lastigste aan dit gerecht is het uithollen van de ananas. Maar met een scherp mes is dit goed te doen. Je snijdt eerst het midden stuk eruit en gaat daarna aan de slag met het vruchtvlees.

Ingrediënten

  • Ananas
  • Rozijnen
  • Licor 43
  • Wodka

Voorbereiden

Snijdt de ananas in helften. Verwijder de harde binnenkant van de ananas. Dan snij jej voorzichtig het vruchtvlees uit de ananas. Probeer de schil heel te laten. Snij de ananas is stukjes en leg de stukjes in een schaal. Daar doe je rozijnen bij, een flinke scheut wodka en licor 43 (of andere drank als je dat lekker vindt) bij en laat je een middagje in de koelkast staan. Korter kan natuurlijk altijd, maar het is wel lekker als de drank er goed doorheen is getrokken.

BBQ van fruit van de BBQ

Je kan dit gerecht als voorgerecht maken, maar ik verwacht dat dit meestal als toetje gemaakt gaat worden. De BBQ is dan niet meer zo warm en dat is prima. Je kan op deze manier de ananassen namelijk prima direct boven de kolen leggen. Laat ze hier, weer afhankelijk van de hitte van je BBQ, een minuut of 20/30 liggen. Als ze klaar zijn schep je de ananas uit de helften. Lekker met een bolletje ijs.

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *