Banaan met ontbijtspek

Dit is ook weer zo’n klein gerechtje wat erg makkelijk te maken is en ook nog eens snel klaar is. Leuk als bijgerecht. Let wel op dar dit gerecht erg vullend is. Geen 6 stukjes per persoon dus.

Je kan de ontbijtspek natuurlijk ook vervangen door bacon. Persoonlijk vindt ik bacon te dik en niet handig om om de banaan heen te rollen. Ontbijtspek is lekker dun en rolt dus handig

Ingredienten:

Voorbereiding:

BanaanPel de bananen en verdeel, afhankelijk van de grootte, in twee of drie stukken. Rol de ontbijtspek om de partjes banaan. Prik er voor de stevigheid een satéprikker in. Dit houdt de boel goed bij elkaar. Leg de stukjes ingewikkelde banaan in een schaaltje en giert hier flink wat teriyaki marinade overheen. Omdat dit een snel te maken en handig gerecht is maak ik dit vaak de ochtend of de dag van te voren. Als je dit doet zet de partjes in de koelkast en haal ze 15 minuten voor het BBQen eruit. Anders wordt de banaan zwart.

BBQ:

Het BBQen is vrij simpel. Op direct vuur 2 minuten per zijde.

Eet smakelijk.

Banaan in de ontbijtspek

 

 

 

 

 

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *