Banaan met rolo

Banaan met rolo

van dit gerecht worden vooral vrouwen erg hebberig. Het is een makkelijk, meer heerlijk recept. En het is te maken op bijna alle soorten BBQ. Succes gegarandeerd!

 

Ingrediënten

  • Bananen
  • rolo
  • roomboter

Voorbereiding

Leg de bananen op het aanrecht. Het is misschien mooier als je de banaan in zijn rug snijdt, maar voor het BBQen is dit niet handig. Dus leg ze op het aanrecht en snijdt ze open. Per banaan gebruik je 4 rolo’s en reken op 1 rolo per banaan die jezelf wegwerkt Cool. Een likje roomboter bovenop de rolo maakt het af.

BBQ

Banaan met roloHet BBQen van de bananen is vrij simpel. Leg je de bananen op het rooster direct boven de kolen en grill net zo lang tot de rolo’s gesmolten zijn. Schrik niet van de bruine buitenkant van de banaan, die eet je toch niet op. Omdat het een toetje is zul je dit gerecht meestal aan het eind maken. Je BBQ is dan een stuk minder heet, dus het kan even duren voor ze klaar zijn. Kan je ondertussen mooi de kahlua pakken en inschenken.

Foto: bananen liggen er net op.

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *