Gevulde perzik

Een erg leuke afsluiter van je BBQ maak je door dit recept te volgen. Het idee is afkomstig uit Weber’s kleine barbecue boekje. Dit recept is bedoeld voor 4 personen.

 

Ingrediënten

12 bitterkoekjes (of 8 van die grote)

60 gram geschaafde amandelen

40 gram (riet of bruine) suiker

75 gram boter

1 citroen

1 grote eierdooier

4 rijpe perziken

vanille-ijs

Voorbereiden

Snij de bitterkoekjes in kleine stukjes. We gaan zo kneden, dus een verkuimelen mag ook. Tip: gebruik een scherp mes. doe de stukjes bitterkoek in een schaal.

Bitterkoekjes

snij de boter in kleine plakjes, raps de schil van de citroen (niet weggooien, we gaan het sap ook gebruiken) en doe ze samen met de suiker en de geschaafde amandelen in een schaal. Even flink kneden met je vingers totdat het een soort deegachtig geheel word. Je hoeft je geen breuk te kneden, het gaat erom dat de ingrediënten door elkaar zitten.

Als je uitgekneed bent doe je losgeklopte eierdooier er doorheen en hussel je boBitterkoekjesel nog eens goed door elkaar.

Dan de perzikken. Was ze af en snijd ze overmidden. Inderdaad dat is best lastig want er zit een pit in. Snij dus om de pit heen. Met een lepel is de pit er redelijk goed uit te krijgen, maar het blijft pielen. Knijp de citroen uit in een schaaltje en dompel de helften in het citroensap. Haal ze eruit en vul ze met je mengsel. Er mag best flink wat bovenop liggen.

Pak dan een vel alufolie en leg de perzikhelft in het midden. Vouw de folie om de perzik heen en maak er een mooi pakketje van.

BBQ

Omdat dit eperzik op de BBQen toetje of dessert is ga ik er van uit dat je BBQ niet meer loeiheet is. Of je moet als een malle al het vlees hebben staan verbranden. Niet zo warme BBQ dus.

Zet de pakketjes op het rooster direct boven de kolen. Bij een niet zo warme BBQ duurt het ongeveer een half uurtje voor ze klaar zijn (komt mede door de folie). Is je BBQ nog wel erg warm dan zijn ze sneller klaar.

 

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *