stroopwafel s’mores

S’mores zijDutch s'moresn traditionele Amerikaanse kampvuur hapjes. Een cracker met een marshmallow en chocolade. Dit recept is een aanpassing van deze evergreen. De basis heb ik uit Planet Barbecue van Steven Raichlen.

 

Ingrediënten

  • Zakje mini stroopwafels
  • Zak spek
  • Reep chocolade
  • Banaan

Voorbereiding

Mijn ervaring is dat mensen dit erg lekker vinden en zeker wel 3 units lusten. Zorg dat je genoeg stroopwafeltjes hebt (6 pp). leg 3 stroopwafels per persoon (en leg er dus 3 persoon naast) op een bord. Snij een banaan in plakjes en leg op elke stroopwafel een plakje banaan. Verdeel de reep chocolade ook in stukjes.

BBQ

Doe deStroopwafel s'mores spekjes aan een stokje. Zorg dat ze stevig vast zitten, want ze worden zacht en vallen er af als ze niet goed vast zitten. Houdt de spekkiesrecht boven de kolen, dus niet op het rooster leggen!.

Als je spekkie zacht en lichtbruin is leg je hem bovenop de banaan. Daar leg je weer een stukje chocolade bovenop en als laatste weer een stroopwafeltje. Even aandrukken en je hebt een heerlijk toetje.

Als je de stroopwafeltjes nog te hard vindt, of als de chocolade niet wil smelten kan je ze nog even terug zetten op de BBQ. Leg dan een stuk aluminiumfolie boven de kolen en leg daar dan de s’mores op.

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *