Aardbeien toetje

Aardbeien van de BBQ zijn heerlijk. Persoonlijk vind ik dit een erg leuk toetje, vooral ook omdat je kan laten zien wat je allemaal van de BBQ kan halen. Het recept komt uit Weber’s kleine barbecue boek

Ingredienten

  • 2 doosjes aardbeien
  • poedersuiker
  • 3 eetlepels balsamico
  • slagroom
  • bak vanille-ijs

Voorbereiding

De voorbereiding is eigenlijk het meeste werk. Doe 1 doos aan aarbeien samen met ongeveer 2/3 eetlepels poedersuiker en de balsamico in een blender. Blend het tot het een gladde saus is. Klop ook de slagroom met wat extra poedersuiker. Doe de aarbeien aan een spies. een platte metalen spies is het handigst hiervoor, anders draaien ze alle kanten op.

BBQ

Leg de aarbeien op de BBQ.Aardbeien Leg ze niet direct boven het vuur, maar indirect. Hierdoor verkom je dat ze verbranden. Afhankelijk van de hitte van de BBQ ben je ongeveer 6 – 10 minuten bezig. 1x draaien is voldoende.

 

Doe een paar bolletjes ijs en de saus in een schaaltje. dan nog wat aarbeien en de slagroom en bovenop weer een aardbei.

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *