Rendang van de dutch oven

Rendang is gestoofd rundvlees op zijn Indonesisch. Niet alleen erg lekker, het is ook nog eens makkelijk te maken in een Dutch oven. Het recept is afkomstig van www.veelkantie.nl. Omdat ik geen zin had in het maken van een eigen boemboe gebruik ik een standaard boemboe. Deze zijn prima van smaak en as je wilt kan je er nog je eigen kruiden aan toe voegen. Uiteraard kan je ook een eigen boemboe maken, maar dat is best wel wat werk en je hebt er behoorlijk wat verschillende ingrediënten voor nodig. Google is vriend als je een recept voor de boemboe zoekt.

Ingrediënten rendang

  • Kilo magere runderlappen
  • 2 pakjes Boemboe rendang
  • 2 eetlepels Sambal
  • Blikje Kokosmelk

Voorbereiding

Je Dutch oven moet lange tijd warm worden gemaakt. Probeer de kooltjes dus op een beschutte plek te leggen anders blijf je bijvullen. Leuker is het om de Dutch oven boven een vuurtje te hangen. Of gebruik de onderkant van een Weber Smokey Joe als vuurkorf. Driepoot erboven en hangen maar. Steek het vuur aan en warm je Dutch oven op. Hij mag nu best even flink warm worden. Snij ondertussen het rundvlees in grote blokken.

Bereiden

Deze stukken doe je in de Dutch Rendang BBQoven. Bak de stukken zodat ze rondom bruin zijn, maar doe het niet te lang.

Daarna doe je de kokosmelk in de Dutch oven en roer je er de boemboe en de sambal door heen. Temper het vuur zodat het minimaal 20 minuten duurt voordat de boel kookt. Je gebruikt nu geen deksel. Kook het vocht in, in ongeveer 2 uur tijd. Geloof me, het moet zo langzaam.

Als het vocht bijna is ingekookt doe je de deksel op de Dutch oven en laat je het nog een uurtje of 2 zachtjes pruttelen. Af en toe roeren is aan te raden.

 

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *