Knolselderijsoep van de dutch oven

Knolselderijsoep is een heerlijk herfstsoep. Het idee van de soep heb ik gekregen van de beebox. Deze wekelijkse krat met groenten verzorgd ook recepten. en daar zat deze bij. Als je een dutch oven hebt is dit echt een aanrader als bijgerecht.

Ingrediënten voor de knolselderijsoep

  • 1 Knolselderij
  • 2 preien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 liter kippenbouillon
  • peper en zout
  • Staafmixer

Klaarmaken

Snij de knolselderij in kleine stukjes. Zo doe je dat (met dank aan C1000)

De prei maak je ook klein. Alles even netjes afspoelen.

Je pureert de knoflook of je hakt het fijn. Zorg ook dat je alvast de bouillon klaar hebt staan. Ik maak dit meestal met een bouillion blokje, dus kook het water.

BBQen | Dutch oven koken

Maak een mooi heet vuurtje en hang je dutch oven boven het vuur. Het duurt even voordat de pan heet is, dus rustig aan. Als je pan heet genoeg is doe je wat olie of boter in de pan. Bak de knoflook en de prei een paar minuten. Dan de knolselderijblokjes erbij en deze keer iets langer bakken. Dan kan de bouillon erbij en laat je het rustig koken. een half uur tot een uur is voldoende.

Knolselderijsoep

Dan het minder outdoorcooking gedeelte: Pureer je soep met een staafmixer (of giet de inhoud in een keukenmachine) tot een mooie gladde soep. Flink wat peper en zout erin en je hebt een heerlijk, gezond knolselderijsoepje.

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *