Mosselen boven het vuur

Mosselen kun je ook buiten koken. Ik gebruik hiervoor een dutch oven in combinatie met een driepoot en een vuurtje.

Mosselen op het vuur

Ingrediënten

Voor 3 hongerige personen

  • 6 kilo mosselen
  • 750 gram soepgroente
  • boter
  • bier en/of wijn
  • Sambal

Voorbereiding

Controleer de mosselen en haal eventuele baarden weg. Steek het vuur aan, zet de driepoot erboven en hang de pan boven het vuur

Bereiding

Doe een beetje boter in dVuure pan en bak de soepgroente heel kort. Dan een laagje wijn of bier in de pan. Even op temperatuur laten komen en dan mosselen erbij samen met drie flinke scheppen sambal. Even roeren. Doe de deksel op de pan en wacht tot er stoom langs de rand komt. Kijk of de mosselen koken en ze ja haal de pan van vuur. Laat de pan een minuutje van het vuur en hang hem daarna weer terug. Als er weer stoom langs de rand van de pan komt zijn je mosselen klaar. Serveer met hooguit een sausje.

 

tip:

Als je zeker wilt weten dat er geen slechte mossel in de pan zit kook dan een zilveren lepel mee. Als de lepel pikzwart is na het koken zijn de mosselen niet goed.

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *