Kabeljauw vispot

Lekker gerecht op de Dutch oven. Op de foto’s zie je dat ik er aardappelen en bleekselderij ipv venkel bij heb gedaan. Dat is geen aanrader.

Ingrediënten

Stuk kabeljauw (300 gram)

  • Citroen
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • theelepel gedroogde thijm of 2 verse takjes
  • eetlepel peterselie
  • 2 eetlepels fijngesneden selderij
  • 1 dl visbouillon
  • 1 venkelknol (due heb ik er op de foto dus niet in zitten)

Voorbereiden

Snij de vis in stukkekabeljauwfiletn en breng op smaak met het cirtoensap en peper en zout.

 

Hierna bereid je de andere zaken voor en zorg je ervoor dat je het bij de hand hebt. Dus de tomaten ontpitten en in stukjes snijden, als je verse kruiden gebruik fijnsnijden, de ui snipperen en de knoflook en venkel in plakjes snijden. Maak ook vast de bouillon door 15 dl water op te zetten en hier een stukje visboillontablet in op te lossen.

Dutch oven

Doe een laagje olie in de pan en bak hier de stukken kabeljauw in. Minuutje per kant isKabeljauw uit de Dutch oven voldoende. Schep de vis uit de pan en bak in dezelfde olie de uien en het knoflook 5 minuten.

Dan kunnen de tomaten erbij. Bak deze een minuut of 5 mee. Dan de kruiden en een flinke hoeveelheid peper toevoegen en laat dit nog een minuut of 5 á 10 pruttelen.

 

Dan de bouillon en de venkelKabeljauw erbij en laat dit nog een keer een minuut of 5 á 10 pruttelen. Nu kan de vis erbovenop. Doe ook de deksel op je Dutch oven en leg hier 4 á 5 kooltjes op. Minuutje of 7 is meestal voldoende. Eet smakelijk!

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *