aardappels met bacon en uien

Dit recept is het eerste recept wat ik in mijn dutch oven heb gemaakt. Omdat er bacon in gaat word je dutch oven lekker vet. Daarnaast leer je je oven ook wat beter kennen. Het recept is eigenlijk te simpel en is afkomstig van de dutchovendude.

Ingrediënten voor 4 personen

4 grote of 6 kleinere aardappels

12 strepen bacon of 200 gram aan één stuk of in blokjes

2 flinke uien

Voorbereiding

Was en schil de aardappels en snij ze in vieren. Snij de uien in grove stukken en als je een stuk bacon hebt snij je die ook in blokjes.

Bacon voor de dutch ovenBacon

Aardappels voor de dutch ovenUien voor de dutch oven

Dutch oven

Het is in dit geval niet heel belangrijk hoe de verdeling kolen onder en boven is. Ik heb 2x zoveel kolen onder als boven gebruikt, maar misschien was half half beter geweest om dat de aardappels dan iets kanpperiger worden.

Als eerste doe je de bacon in de pan. bak deze een beetje aan. Ik vond het nodig om dit een minuut of tien te doen met als resultaat dat ze eigenlijk te ver doorgebakken waren. Hou het dus kort.

Bacon bakken in de dutch oven

Uien en bacon in de dutch ovendutch oven aardappelsDutch oven briketten houtskool

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leg bovenop de bacon de uien. En je raad het al. Daarbovenop de aardappels. Deksel erop. en leg wat kolen op de deksel.

Je aardappelschotAardappelschotelel is na ongeveer 40 minuten klaar. Draai tijdens het bakken wel om de 10 minuten de deksel en de dutchoven steeds een kwartslag. Dit voorkomt dat je warme en minder warme plekken in de dutch oven krijgt.

Eet smakelijk!

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *