Village hammers

Village hammers komen uit het boek Planet Barbecue van Steven Raichlen. Het is een leuk hapje, wat redelijk snel en simpel te maken is en wat makkelijk weghapt. De eerste keer dat ik heb ze heb gemaakt is de helft verbrand. Opletten dus.

Ingredienten

  • Gedroogde pruimen
  • Kaas
  • Ontbijtspek
  • prikkers

Voorbereiden

Als de pruimen nog niet ontpit zijn doe het dan nu. Het gat dat is ontstaan vul je op met kaas. Beetje proppen. En dan het spekje om de pruim heen. Prikker erdoor en klaar!

 BBQ

Village hammersOmdat dit een leuk voorafje is zal je BBQ waarschijnlijk best warm zijn. Proefondervindelijk kan ik melden dat een hele BBQ geen goed idee is. Dit veroorzaakt een slagveld en laat de hammers verbranden. Verder is het simpel. Gewoon direct grillen 2/3 minuten per kant is genoeg.

update:

Ik heb ze nog een keer gemaakt en nu heb ik ze indirect geBBQed. Ze waren heerlijk! 20/30 minuten totdat het spek verkleurd en de kaas gesmolten is.Verbrand

 

 

 

Hierbij mijn verbrande village hammers

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *