Village hammers komen uit het boek Planet Barbecue van Steven Raichlen. Het is een leuk hapje, wat redelijk snel en simpel te maken is en wat makkelijk weghapt. De eerste keer dat ik heb ze heb gemaakt is de helft verbrand. Opletten dus.
Ingredienten
- Gedroogde pruimen
- Kaas
- Ontbijtspek
- prikkers
Voorbereiden
Als de pruimen nog niet ontpit zijn doe het dan nu. Het gat dat is ontstaan vul je op met kaas. Beetje proppen. En dan het spekje om de pruim heen. Prikker erdoor en klaar!
BBQ
Omdat dit een leuk voorafje is zal je BBQ waarschijnlijk best warm zijn. Proefondervindelijk kan ik melden dat een hele BBQ geen goed idee is. Dit veroorzaakt een slagveld en laat de hammers verbranden. Verder is het simpel. Gewoon direct grillen 2/3 minuten per kant is genoeg.
update:
Ik heb ze nog een keer gemaakt en nu heb ik ze indirect geBBQed. Ze waren heerlijk! 20/30 minuten totdat het spek verkleurd en de kaas gesmolten is.
Hierbij mijn verbrande village hammers
SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE