Napolitaanse tomatensaus

Deze tomatensaus is de ideale basis voor pizza’s of een saus voor de pasta’s. Dit is dus de basis, hij is erg makkelijk zelf uit te breiden. Mijn tip? maak een flinke pan en vries de saus per portie in. Grijp je nooit mis. Recept met dank aan Wisse.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikken tomaten
  • peper
  • zout
  • half glaasje witte wijn
  • blikje tomatenpuree
  • oregano
  • basilicum
  • balsamico
  • bruine suiker

maken

Snipper de ui en fruit in wat olijfolie samen met de fijn gesneden knoflook. Daarna flink wat peper erbij en de tomatenpuree. Blus de brij af met wat witte wijn en laat even kort pruttelen. Pureer de tomaten in het blik (in de gootsteen!!!!) en doe ze bij de saus. Vervolgens kan de oregano en de basilicum erbij. Klein scheutje balsamico (of azijn) en als laatste een theelepel bruine suiker. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte en je bent klaar!

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *