Gevulde aardappels

Dit recept heb ik geleend van het BBQforum. Het is hier op gezet door Koef. Dank daarvoor. Dit recept is voor 6 personen.

Ingrediënten

  • 6 grote aardappels
  • 2 uien
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 theelepels chilipoeder
  • peper en zout
  • 5 eetlepels roomkaas met kruiden (1 1/2 bakje)
  • geraspte kaas
  • melk
  • BBQ saus

Voorbereiding

BBQEerst was je de aardappelen. Dan kook je de aardappelen een minuut of 20. Snij nu het topje in de breedte eraf. Lepel de aardappel uit zodat er een kommetje ontstaat. Wat je uit de aardappel haalt doe je in een kom. Snij de uien zo fijn mogelijk en doe die ook in de kom. Dan alle kruiden erbij en de  de boel door elkaar husselen. Klein beetje melk en de helft van de kaas. Weer even husselen en he vulling is klaar.

Smeer de uitgeholde aardappels eerst in met BBQsaus. Doe daarna flink wat van de vulling erin. Aftoppen met de oude kaas.

BBQ

Gevulde aardappelsGaar de aardappels indirect ongeveer totdat de kaas is gesmolten. Reken op minimaal een half uur.

 

 

 

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *