Aardappels met kaas

Aardappels van de BBQ. Altijd lekker en erg makkelijk te maken. Dit recept kun je op vrijwel alle BBQ’s maken, al is een afgesloten BBQ het beste voor een knapperig korstje.

IngrediëntenBBQ aardappels

  • Zak aardappelschijfjes
  • Kruidenboter
  • Geraspte kaas
  • 2 kleine aluminium bakjes of een ovenschaal

Voorbereiding

Doe een flinke lik kruidenboter in de bakjes dan de aardappels erin en vervolgens nog flink wat kruidenboter ertussendoor. Bovenop doe je de kaas.

BBQ

Dit is een ideaal zijgerecht, Spiesjes op de BBQvooral als je indirect BBQt. Je kan het dan makkelijk meenemen en boven de grillvlakken plaatsen. Zet de bakjes dus op het rooster boven de kolen. Omdat het aluminium de warmte tegenhoudt zal het niet snel verbranden. Ik reken meestal met een half uur, maar dat is wel afhankelijk van de hitte van de BBQ. Ik verwacht dat het bij een open BBQ wat langer duurt.

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *