Camembert van de BBQ

Te simpel gerechtje, maar altijd leuk als voorafje Camembert van de BBQ. Nu vindt ik kaas altijd een goed idee, maar dit is ook nog eens een keer wat anders. Mensen verwachten dit niet echt als voorgerecht, omdat ze vaak toch ingesteld zijn op stukken vlees. Starten met een kaasdippie is dan weer eens wat anders. Je kan dit gerecht een beetje opleuken door in plaats van ene chutney bijvoorbeeld een olie of wat kruiden te gebruiken.

Ingrediënten

  • Camembert
  • Chutney
  • Beetje olijfolie of knoflookolie

voorbereiden

Haal de camembert uit het houten doosje en verwijder het plastic. Snij de bovenkant open en doe je chutney er bovenop. Druppel er wat olie overheen. Maak van alufolie een schaaltje en doe hier de camembert in.

BBQen van de Camembert

Camembert van de BBQ

Leg de camembert op een warme BBQ en wacht totdat de kaas begint te lopen. Meestal gebeurt dit na een minuut of 20. En dan is het kwestie van dippen.

In plaats van chutney kan je natuurlijk ook je favoriete olijf/kruiden olie gebruiken. Ik gebruik ook wel eens wodka! erg lekker.

 

BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *