Thaise marinade voor kip

Deze marinade is vooral erg lekker op gegrilde kip. Marinade is losjes gebaseerd op een recept uit het boek Planet Barbecue van Steven Raichlen. De beschreven hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 2 kleine kippen.

Ingredienten:

  • 4 tenen knoflook (gesneden)
  • Stukje gember (gesneden) of een eetlepel gemberpoeder
  • 3 stukjes vers citroengras (gesneden). Ik gebruik bij gebruik aan vers ook wel een potje ingemaakt (dan een half theelepeltje)
  • Koriander, het liefst 3 eetlepels van de steeltjes, anders 3 eetlepels van de blaadjes. Goed fijn hakken.
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1/3 cup / 70ml sojasaus
  • 3 eetlepels olijfolie

 

Doe de knoflook, gember, citroengras, koriander, suiker, peper en chilipoeder in een vijzel. Even flink kneuzen en dan geleidelijk de olijfolie en sojasaus toevoegen. Klaar!

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *