Honing wiskey Marinade

Deze marinade is gemaakt met whiskey en honing. Het recept komt uit Low & Slow en is bedoeld voor 2 halve kippen

Ingrediënten

  • 120 ml warm water
  • 120 ml Bourbon Whiskey. bv Jack Daniels
  • 70 ml zout
  • 60 ml honing
  • halve eetlepel geraspte citroenschil
  • Zwarte peper

Toepassen

Alle bovenstaande spullen doe je in een schaal of kom en roer dan net zo lang tot de suiker en zout zijn opgelost. Het handigst is om de kippen in een zak te doen en de marinade eroverheen te gieten. Je kan ze ook in de schaal laten zitten, maar zorg er dan wel voor dat de kippen onder water staan. Minimaal 6 en maximaal 12 uur in de koelkast laten trekken. Beetje roeren of de zak omdraaien kan geen kwaad.

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *