De western carolina barbecue sauce is een rode saus op basis van ketchup. Erg lekker bij Pulled Pork. De hoeveelheiden die hier staan zijn voor ongeveer een liter saus.
Ingredienten
- Halve liter ketchup
- 125 ml cider/appel azijn
- 125 ml honing
- 125 ml mosterd (niet te pittig)
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 eetlepeld boter
- 2 theelepels Worcestershire sauce
- 1 theelepel tabasco
- Daarnaast staat er in het originele recept dat er 2/3 cup bruine suiker in de saus moet. Nu lijkt me dat wat gortig en adviseer ik een eetelepel of 4.
Klaarmaken
Smelt de boter in een pannetje en bak hier de uien in totdat ze mooi glazig zijn. Doe de rest van de ingredienten in de pan en laat het koken. Laat het een minuut of 10 zachtjes sudderen en klaar. Laat de boel afkoelen op het aanrecht en als het genoeg is afgekoeld kan je het in de koelkast zetten. Ik heb de saus een dag van te voren gemaakt.
SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE