Sate saus (maar dan lekker)

De originele zelfgemaakt saté saus naar recept van Ron. Ron bedankt voor je recept!

Ingrediënten:

  • 6 eetlepels pindakaas
  • grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepels laos
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 eetlepel olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie of becelolie)
  • zout
  • goela djawa of gewone suiker (3 eetlepels)
  • ketjap manis

Werkwijze:

Snipper de ui en knoflook fijn en wrijf ze samen met de laos en de sambal tot een brij. Fruit de kruidenbrij in wat olie totdat de brij begint te kleuren en voeg daarna suiker of goela djawa toe, laat het bruin worden. Om aanbranden te voorkomen voeg wat water toe. Doe de pindakaas erbij en breng het geheel al roerend aan de kook, maak het geheel tot de gewenste dikte door water toe te voegen, laat het 30 minuten zacht koken en roer regelmatig. Maak het op smaak met wat zout en eventueel ketjap.
Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *