Mosterd dille saus

Als je een keer een andere smaak wilt dan de wat meer standaard BBQ saus smaakjes is dit zeker een aanrader. Deze smaakbom is sterk van smaak en je hebt er eigenlijk maar erg weinig van nodig. Het leuke is dat er vrij gangbare ingrediënten voor nodig zijn, met mosterd als hoofd ingrediënt. Deze saus is met name lekker op vis zoals zalm of op kip. Ik heb hem gebruikt voor de aquavit parelhoen op een bierblikje.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel mosterdpoeder (van die gele blikjes van Coleman’s)
  • het sap van 1 geperste citroen
  • 200 ml Mayonaise
  • 80 ml zure room
  • 60 ml grove mosterd
  • 2 eetlepels gehakte verse dille of dille uit een potje
  • 1 theelepel suiker (doe maar bruin)
  • zout en peper

Maken van de mosterd dille saus

Doe de mosterdpoeder en 3/4 van het citroensap in een schaaltje en roer net zo lang totdat je een stevige pasta hebt. Niet stoppen met roeren, maar doorgaan tot het wat steviger is. Echt! dat gebeurt.

mosterd dille saus

Dan voeg je de mayonaise, de zure room, de mosterd, de dille en de suiker toe. Nog even wachten met het zout en het restant citroensap. Die gebruiken we namelijk om de boel op smaak te maken nadat je de boel flink door elkaar hebt geroerd.   Proef de saus en voeg naar smaak extra citroensap, zout, peper of nog wat gedroogde dille toe. Eet smakelijk!

ps.

Deze saus is maximaal een dag of 2 houdbaar in de koelkast.

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *