Texas-style barbecue sauce

Deze saus is gebaseerd op de Texas-style barbecue sauce van Gary Wiviott uit hte boek Low & Slow. Ik heb deze aangepast naar mijn eigen smaak. Tussen haakjes staat het originele recept. Let op: als je alles aanhoud zoals beschreven heb je een flinke pan vol. Ik adviseer om alles door de helft te doen.

 

Ingrediënten:

– 500 ml azijn

– 500 ml curry (origineel ketchup)

– 500 ml water

– 1 eetlepel sweet chili saus (origineel is texas style hot sauce)

– 1 eetlepel worcestershiresaus

– 2 theelepels gemalen peper

– 1 theelepel knoflook poeder

– 1 theelepel uienpoeder

– snufje zout

– en het belangrijkste: een handje bark van pulled pork

 

Snij de bark in kleine stukjes en doe alle ingrediënten bij elkaar. Even flink roeren en dan 20 minuten zachtjes koken.

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *