Bier BBQ saus

Met dank aan Steven Raichlen en zijn boekje Beer-can Chicken! De bier BBQ saus is een heerlijke BBQ saus en niet alleen voor bij de Beercan Chicken. Hij past eigenlijk bij een hele hoop verschillende gerechten. Het bier is zeker niet overheersend. Als je meer bier maak wilt, voeg dan gewoon wat meer bier toe.

Ingredienten

  • Eetlepel boter
  • een ui
  • 1 blik donker bier (250 ml)
  • 1 plakje bacon of ontbijtspek (niet uitgebakken)
  • 250 ml ketchup
  • 60 ml Worcestershire sauce
  • 2 eetlepels bruine suiker (Steven vind dat er bijna 4 eetlepels in moeten, maar we zijn geen Amerikanen, dus minder suiker!)
  • 3 eetlepels mosterd
  • 3 eetlepels chili saus
  • zout
  • peper

Eigenlijk moeten er nog meer ingrediënten in, zoals liquid smoke. Maar dat heb ik maar niet gedaan.

 

Maken van de bier BBQ saus

Eerst smelt je de boter in een pannetje. Ondertussen hak je de ui flink fijn en die doe je samen met de in stukjes gesneden bacon in het pannetje. minuutje of 5 bakken op een medium vuurtje totdat de uien flink bruin zijn. Ze moeten  net niet zijn verbrand. Dan voeg je het beer toe en kook je de boel in totdat er ongeveer nog de helft over is. Dan voeg je de rest van de ingrediënten toe + een scheut water (100 ml) en laat je het 10 minuten zachtjes koken. Niet vergeten om af en toe te roeren. Maak de saus op smaak met peper en zout. Ik serveer de saus altijd koud. Eet smakelijk

 

 

 

 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ's waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *