Soutwest rub

Deze rub (of kruidenmix) komt uit de het boek low&slow van Gary Wiviott. De komijn maakt het een bijzondere rub, vooral geschikt als je bijvoorbeeld een stuk varkensvlees lang wil roken. Komijn is te vinden in bijna alle supermarkten bij de Indische kruiden. Even opletten bij de zout en de chilipoeder. Dat staat inderdaad in ml ipv grammen!

Ingrediënten

– 30 ml zout

– 40 ml hete peperpoeder (bv chili oid)

– 2 eetlepels zwarte peper

– 1 eetlepel oregano

– 1 eetlepel komijn (officieel 1 theelepel, maar bij bv pulled pork kan een eetlepel makkelijk)

– 1 theelepel mosterdzaad

Doe de mosterdzaadjes in een vijzel en kneus ze. Doe de gekneusde mosterzaadjes bij de overige ingrediënten en roer door elkaar. 

Deel dit met je vriendenShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
BramBBQ Geschreven door:

Spelen met vuur. Ik vindt het prachtig. Vooral in de BBQ of rookoven of onder een Dutch Oven. BBQen doe ik op een aantal verschillende BBQ’s waaronder een Weber OTG, een Big Green Egg Mini en een Black Bastard.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *